Posts

Assignment

Assalamualaikum

okay hai , its me again :) yeah , siapa je kan kalau bukan aku. well how my life ? heee its 27-10-2016 and know what ? too many things happened. yeah , still budak hostel dorm cerdas dengan classmate for 4 years. erm i don't know where to start ermm. ye lah , last update haritu bulan 2 , jauh kau bulan 10 ni baru nak update. hee busy sangat dengan kerja event , maklumlah dah masuk diploma.

here cakap benda light je like assignment , project event , friends and whatever yg biasa2 je. later about feelings. kalau dapat lah hmm so first assignment well , banyak tak terkata. terkejar2 sampai kadang tak cukup tidur. kadang mmg tak tidur langsung. hmm nak buat mcm mana , start dip ni assignment mmg banyak , padat pulak tu masa , mmg susah nak ada free. ad kebanyakkan mmg nak kena cari info sendiri. kah ! biasalah , org mmg selalu kata kalau masuk je dip mmg banyak sikit kerja nak kena buat. erm. but so far so good ~ alhamdulillah semua assignment boleh siap boleh settle. en…

Myself

AssalamualaikumPenat dan terlalu penat. Penat dengan diri sendiri. Dengan mood yang hanya amik masa 3-6 saat untuk berubah. Dengan perangai yang nak tak nak je hidup. Dengan sifat asyik nak menangkan orang lain. Dengan diri yang suka salahkan diri sendiri. Penat lah dengan diri sendiri. Sikit-sikit maafkan orang , padahal orang tu tak layak pun untuk dimaafkan. Kadang orang tu tak minta maaf pun dah dimaafkan. Sampai orang amik kesempatan , sampai orang pergunakan. Ya , memang memaafkan orang tu baik bagus . Tapi penat lah bila dah maafkan orang , orang lagi pijak. Bila buat baik orang pijak , bila buat jahat bukan main orang pandang hina. Even dah tahu manusia zaman sekarang jenis macamtu still lagi bagi peluang dekat jenis yang macam tu. Still lagi tak lawan orang macam tu. Biasalah bila buat something , mulut orang bersuara. Duduk diam pun still ada yang bersuara. Mulut orang memang tak boleh tutup. Nak tutup senang je , bunuh. Settle masalah. Totally fed-up with people but still m…

Sakit

AssalamualaikumHmm I'm quite busy these day, with assignments and course project. Nak kena submit bukan main lagi cepatnya. InshaAllah , sempat dan boleh go lagi.Sakit ? Yes sangat-sangat sakit. Bukan sakit apa pun. Sakit biasa manusia lalui , sakit hati. Sakit hati dengan manusia yang tak reti nak menghargai. Sakit hati dengan manusia yang asyik rasa dirinya perfect. Sakit hati dengan manusia yang tak reti nak minta maaf. Sakit hati dengan manusia yang asyik nak berdrama. Sakit hati dengan manusia yang suka putar belit cerita. Sakit hati dengan manusia yang suka judge orang sukahati. Sakit hati dengan manusia yang suka mengutuk orang. Sakit hati dengan manusia yang busybody life orang. Sakit hati dengan manusia yang jadi batu api. Sakit hati yang sangat-sangat.Haa kau , semua pasal sakit hati dengan manusia. Ntah lah , lately ni tiba2 rasa sakit hati tu banyak , tapi alhamdulillah tak menganggu. Alhamdulillah still biasa je rasa macam tak ada any problem. I don't know why , t…

New book ?

Assalamualaikum Nah , new book ? No lah still is the same book. Just a new chapter. Life ? I don't know. Cewah bukan main lagi. Hm tapi tu lah sebenarnya tak tahu nak update apa. Lately ni bosan gila dengan hidup , jaga tengah2 malam termenung macam apa je. Last2 bukak youtube , layan lah apa2 yg boleh diplay. Well , I dah kurus pfft haha from 45kg to 42 kg. Lol , ringan what , erm actually tu normal lah sebab badan pun kecik. Always suruh junior dokong bawak pusing2 huhuhu. Kadang dorang sendiri yang nak dokong. Haa junior ? Erm still the same , maybe ? I don't know ye lah dorm pun lain2 dah. Klu ada masa , klu rajin pergi je dorm dorang. Sebab dorang kat atas and aku kat bawah. Aku pulak mmg jenis suka bangunan tinggi2. Katil tinggi tak suka. Heee..
Problems ? Hahaha well semua orang ada problem masing2. "The problem is not the actually problem. The true problem is , how you handle your problems". Ayat twitter , tu yang terus rasa hm malas nak fikir apa2. Nak foku…

Rindu

Image
Assalamualaikum

haa rindu sebenarnye dgn blog ni
busy sgt sampai tak ada masa nak update .
so , alang2 tgh pakai wifi ni 
erm amik peluang untuk update entry .

okay , macam2 dah jadi sebenarnye
tapi tak ape , sikit sikit masalah dah settle .
sekarang ni baru settle event hari sukan kanak-kanak .
okay sumpah penat lah jugak sbb duduk tgh2 padang tu .

pakai pulak baju kelas ece team kvets lah kan .
bukan main lagi excited semua orang .
tak ape , aku paham hahaha

malas nak fikir masalah dah sebenarnye .
klu muncul pun lantak pi lah .
memang malas dah nak fikir .

so here nak share gmbr kelas . 
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA






Marah

AssalamualaikumJust nak bagitau yang
diri aku ni susah nak marah orang.
Aku boleh terima ape orang nak buat dengan aku .
Nak sakitkan aku yes , aku terima .
Nak tinggalkan aku yes , aku okay je .
Buat la apa2 yg menyakitkan hati aku .Yes , sangat2 susah nak marah .
Paling tinggi pon geram pastu membebel.
And then hilang la rasa tu 
Terina kasih dkt someone yg aku pernah kenal lah .
Dia yang ajar aku sabar .
Tapi malang orang tu la aku benci .Tapi biasa lah sabar .
Semua orang ada limit .
Bila aku marah aku memang tak ingat dunia.
Ye memang dengan air mata pon sekali nak marah .
Lepas tu aku sendiri yang bersalah kalau marah orang .Untuk jaga hati sendiri ,
Untuk tak nak rasa bersalah ,
Aku banyak bersabar .
Aku elak dari rasa marah .
Bagus jugak lah .Hurm tahan je qie .
Everything gonna be okay .
Tak semua orang akan stay forever .
Bye .

It's Okay

Assalamualaikum .
K dah lama.
Tak banyak .
Just penat kan jaga orang ?Well biasa la tu .
Aku pon memang suka sakitkan orang .
Tangan laju je pukul orang .
Kaki laju je sepak orang .
Mulut laju je sakit kan orang .
Semua laju .Otak je tak laju .
Suka sangat cakap lepas .
Cakap ape yg ada kat kepala otak .
Ape nihh .Sakit sangat sampai nangis seminggu .
Kuat nye lahai penangan dipalau tu .
Ergh .