Myself

Assalamualaikum

Penat dan terlalu penat. Penat dengan diri sendiri. Dengan mood yang hanya amik masa 3-6 saat untuk berubah. Dengan perangai yang nak tak nak je hidup. Dengan sifat asyik nak menangkan orang lain. Dengan diri yang suka salahkan diri sendiri. Penat lah dengan diri sendiri. Sikit-sikit maafkan orang , padahal orang tu tak layak pun untuk dimaafkan. Kadang orang tu tak minta maaf pun dah dimaafkan. Sampai orang amik kesempatan , sampai orang pergunakan.

Ya , memang memaafkan orang tu baik bagus . Tapi penat lah bila dah maafkan orang , orang lagi pijak. Bila buat baik orang pijak , bila buat jahat bukan main orang pandang hina. Even dah tahu manusia zaman sekarang jenis macamtu still lagi bagi peluang dekat jenis yang macam tu. Still lagi tak lawan orang macam tu. Biasalah bila buat something , mulut orang bersuara. Duduk diam pun still ada yang bersuara. Mulut orang memang tak boleh tutup. Nak tutup senang je , bunuh. Settle masalah. Totally fed-up with people but still melayan juga kerenah manusia. Yang diri sendiri macam hampeh pun tak perbaiki. Asyik bagi peluang dekat orang untuk pijak. Ntah bila akan lawan balik tak tahu.

Well bukan tak nak lawan , nak je lawan tapi buat apa ? Haih masih sedar bukan kuasa sendiri untuk balas apa yang orang dah buat. Kifarah ada beb. Lek je nanti sampai lah dekat orang yang perangai tahu memenatkan orang. Lagipun , sampai satu masa memang alan meletup. Banyak kali dah cakap macamtu tapi ntah bila akan meletup. Sebab sayang maybe ? Hm terlalu ramai yang disayang. Yang dah buat perangai macam apa je pun tak tahu kenapa still sayang. Lagi satu sebab memang jenis suka sangat jaga hati orang kot. Tu lah , terlalu jaga sangat hati orang. Orang yang buat salah , sendiri yang minta maaf. Masalah betul bila terlalu ramai yang disayang dan dijaga hatinya. Ntah bila akan akhir semua ni tak tahu lah. Counting days kott. What ever.

Comments

Popular posts from this blog

Sorry ! Not me !

The Pain

HaHaHaHa What is This