Posts

Showing posts from February, 2016

Myself

AssalamualaikumPenat dan terlalu penat. Penat dengan diri sendiri. Dengan mood yang hanya amik masa 3-6 saat untuk berubah. Dengan perangai yang nak tak nak je hidup. Dengan sifat asyik nak menangkan orang lain. Dengan diri yang suka salahkan diri sendiri. Penat lah dengan diri sendiri. Sikit-sikit maafkan orang , padahal orang tu tak layak pun untuk dimaafkan. Kadang orang tu tak minta maaf pun dah dimaafkan. Sampai orang amik kesempatan , sampai orang pergunakan. Ya , memang memaafkan orang tu baik bagus . Tapi penat lah bila dah maafkan orang , orang lagi pijak. Bila buat baik orang pijak , bila buat jahat bukan main orang pandang hina. Even dah tahu manusia zaman sekarang jenis macamtu still lagi bagi peluang dekat jenis yang macam tu. Still lagi tak lawan orang macam tu. Biasalah bila buat something , mulut orang bersuara. Duduk diam pun still ada yang bersuara. Mulut orang memang tak boleh tutup. Nak tutup senang je , bunuh. Settle masalah. Totally fed-up with people but still m…

Sakit

AssalamualaikumHmm I'm quite busy these day, with assignments and course project. Nak kena submit bukan main lagi cepatnya. InshaAllah , sempat dan boleh go lagi.Sakit ? Yes sangat-sangat sakit. Bukan sakit apa pun. Sakit biasa manusia lalui , sakit hati. Sakit hati dengan manusia yang tak reti nak menghargai. Sakit hati dengan manusia yang asyik rasa dirinya perfect. Sakit hati dengan manusia yang tak reti nak minta maaf. Sakit hati dengan manusia yang asyik nak berdrama. Sakit hati dengan manusia yang suka putar belit cerita. Sakit hati dengan manusia yang suka judge orang sukahati. Sakit hati dengan manusia yang suka mengutuk orang. Sakit hati dengan manusia yang busybody life orang. Sakit hati dengan manusia yang jadi batu api. Sakit hati yang sangat-sangat.Haa kau , semua pasal sakit hati dengan manusia. Ntah lah , lately ni tiba2 rasa sakit hati tu banyak , tapi alhamdulillah tak menganggu. Alhamdulillah still biasa je rasa macam tak ada any problem. I don't know why , t…

New book ?

Assalamualaikum Nah , new book ? No lah still is the same book. Just a new chapter. Life ? I don't know. Cewah bukan main lagi. Hm tapi tu lah sebenarnya tak tahu nak update apa. Lately ni bosan gila dengan hidup , jaga tengah2 malam termenung macam apa je. Last2 bukak youtube , layan lah apa2 yg boleh diplay. Well , I dah kurus pfft haha from 45kg to 42 kg. Lol , ringan what , erm actually tu normal lah sebab badan pun kecik. Always suruh junior dokong bawak pusing2 huhuhu. Kadang dorang sendiri yang nak dokong. Haa junior ? Erm still the same , maybe ? I don't know ye lah dorm pun lain2 dah. Klu ada masa , klu rajin pergi je dorm dorang. Sebab dorang kat atas and aku kat bawah. Aku pulak mmg jenis suka bangunan tinggi2. Katil tinggi tak suka. Heee..
Problems ? Hahaha well semua orang ada problem masing2. "The problem is not the actually problem. The true problem is , how you handle your problems". Ayat twitter , tu yang terus rasa hm malas nak fikir apa2. Nak foku…